Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

απαντηση στη δημοσιευση του adespoto.gr

Kαλησπερα σας
Οπως και η Κα Γιαννατου, που ειναι ανεξαρτητη απο εμας, αλλα στην προκειμενη περιπτωση σχετικη με το θεμα καθως ηταν μια απο τις υποψηφιες αναδοχους του σκυλιου και αυτη που θα το επαιρνε απο το κυνοκομειο για να το φροντιζει μεχρι να φυγει για Χαλκιδικη και για να το εχει υπο την εποπτεια της, θα σας παρακαλουσαμε να δειτε με προσοχη την παρακατω δημοσιευση στο facebook που ξεκινησε και το ολο θεμα.Διαβαστε με προσοχη τα οσα γραφονται και σχηματιστε γνωμη για το ποιου τα κινητρα και οι ενεργειες ειναι πεντακαθαρα και ποιου ειναι αμφισβητουμενα.
Ως εθελοντες του κυνοκομειου, θελουμε επισης να σας ενημερωσουμε πως απο την πρωτη μερα που η σκυλιτσα ηρθε στο κυνοκομειο, δεχομασταν πιεσεις απο μια ομαδα εργαζομενων στα ΚΤΕΛ, για να μην δωθει προς υιοθεσια και να επιστρεψει εκει, χωρις ομως κανενας απο αυτους να θελει να την υιοθετησει και απλα γιατι την ειχαν συνηθισει εκει!
Οσον αφορα αυτα που μου λετε, το σκυλι εφυγε Σαββατο βραδυ απο το κυνοκομειο δηλαδη σε ωρα και μερα που επισημα δεν λειτουργει το κυνοκομειο και
εφυγε μαλιστα με τοση βιασυνη που εμεινε και ανεμβολιαστο απο την κτηνιατρο, μιας και αυτο θα γινοταν την Δευτερα 20/06 .
Ακομα για να φυγει ενα σκυλι απο δημοσιο κυνοκομειο, συμφωνα με τους νομους και τους κανονισμους που τα διεπουν, πρεπει να υπογραψει κτηνιατρος και αυτο ειναι κατι που μπορειτε να το βεβαιωσετε με οποια αρχη του υπουργειου θελετε, η με οποιο αλλο κυνοκομειο ανα την Ελλαδα.
Η Καραμελα ηταν να φυγει απο τις 15/06 αλλα αυτο δεν ηταν δυνατον γιατι η κτηνιατρος του κυνοκομειου βρισκοταν σε αδεια , και βαση νομου και διαδικασιων για να φυγει σκυλι απο το κυνοκομειο πρεπει να υπογραψει η κτηνιατρος, οποτε παρεμεινε μια βδομαδα ακομα για να γινει νομιμη η υιοθεσια της και η αποχωρηση της απο τον χωρο.


Τον προηγουμενο μηνα επισης που η συμβαση της κτηνιατρου ειχε ληξει μας ενημερωσαν να μην δωσουμε κανενα
 σκυλι για υιοθεσια μεχρι να ξανα ερθει κτηνιατρος γιατι αλλιως θα ηταν ακυρη η υιοθεσια και η ολη διαδικασια παρατυπη και παρανομη.
Αρα οπως καταλαβενετε απο ολα τα παραπανω,  η απομακρυνση της Καραμελας απο το κυνοκομειο ημερα Σαββατο μονο τυπικη δεν ηταν και εδω μπαινει και ενα αλλο ερωτημα. Γιατι τοση βιασυνη να την απομακρυνουν απο το κυνοκομειο ημερα Σαββατο που ειναι κλειστο, ενω δεν εχει βρεθει απο το μερος τους αναδοχος μεχρι και σημερα και δεν περιμεναν την Δευτερα, που θα ηταν η κτηνιατρος εκει και να ακολουθησουν την νομιμη οδο? Τι νοημα ειχε αυτο? Σας ακουγεται να εγινε για το καλο του σκυλου?


Για τις κατηγοριες περι λαθος υιοθεσιων απο την κτηνιατρο, μπορειτε  να μπειτε στο blog μας


http://straysdokos.blogspot.com/search/label/%CF%85%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B7%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD
να δειτε τα σκυλια που εχουν υιοθετηθει καθως και φωτογραιφες απο τις νεες του οικογενειες , με ολους φυσικα εχουμε επικοινωνια.
Κατι που δεν ειμαστε καθολου σιγουρη οτι συμβαινει με το ζωοφιλο Χαλκιδας καθως, απο οσα γνωριζουμε,  δινουν σκυλια χωρις ελενχο , χωρις συμβολαιο υιοθεσιας και χωρις να κρατανε επικοινωνια.Αυτο μπορειτε ευκολα να το διασταυρωσετε και εσεις και αν ειμαστε λαθος, ειμαστε προθυμοι να ζητησουμε και επισημα συγγνωμη για το συγκεκριμενο σχολιο.


Το οτι η κτηνιατρος ηταν η μονη που συμφωνουσε με την υιοθεσια της Καραμελας δεν το καταλαβαινουμε, γιατι ποτε δεν επικοινωνησαν

μαζι μας  για να μας το πουν, αυτο το μαθαμε αφου την πηραν παρατυπα. Εξαλου ποτε δεν ενδιαφερθηκαν εμπρακτα για καποια αλλη υιοθεσια η συνεβει παρομοιο περιστατικο με αλλο σκυλακι του κυνομειου. Γιατι ειδικα για την Καραμελα?


Ελενχος θα γινοταν ,οπως και με ολα τα σκυλια μας, καθως στη Θεσσαλονικη μενουν 3 μελη του φιλοζωικου σωματειου
stray life, του οποιου ειμαστε μελη, και φυσικα ειχαμε συνεννοηθει εστω να κανουν σε συχνα διαστηματα ελεγχο. Σε περιπτωση που κατι δεν πηγαινε καλα, η σκυλιτσα θα ερχοταν αμεσα στα χερια της Κας Γιαννατου η οποια λειτουργουσε ως δικλειδα ασφαλειας.
Εκτος απο αυτο η κυρια που θα την υιοθετουσε ειναι προεδρος της φιλοζωικης και οικολογικης εταιρειας Χαλκιδικης, το σκυλι θα εμενε στο σπιτι της και οχι σε ιδρυμα και θα εκανε ειδικη εκπαιδευση για να μπορει σε διαφορες περιπτωσεις να επισκεπτεται ιδρυμα για ατομα με ειδικες αναγκες, ενηλικα η ανηλικα και να λειτουργει ως σκυλος θεραπειας.
Ακομα, δεν καταλαβαινουμε αφου ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ (γιατι περι ισχυρισμου προκειται, κανονισμος η νομος σχετικος δεν υπαρχει) απαγορευεται να γινει  υιοθεσία  πάνω από 60 χιλιόμετρα μακριά, πως
τον προηγουμενο μηνα ο ζωοφιλος συλλογος εστειλε ενα φορτηγο με 30 σκυλια στην Αγγλια η θα μπορουσε να δωσει την Καραμελα για υιοθεσια στην Αιγινα που απεχει 120χμ απο την Χαλκιδα???


Στο αρχικο λινκ που σας εδωσα,
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=227414067287543&set=a.227414017287548.71350.100000568555778&type=1&theater,
ο ζωοφιλος συλλογος πρωτα μας ειπε πως το σκυλακι θα γυρισει στα ΚΤΕΛ, γιατι ηταν καλυτερα να ειναι εκει παρα με ενα ΜΑΤΣΟ ΠΑΙΔΙΑ οπως χαρακτηριστικα δηλωσαν, μετα ξεσπασαν αντιδρασεις και ξαφνικα μεσω της ιδιας αναρτησης μας ενημερωσε οτι το σκυλι βρισκεται στην Αιγινα και οτι συντομα
θα εχουμε φωτογραφιες, και τωρα λενε σε εσας πως το σκυλι ειναι στο καταφυγιο!!!!!!!!!! Που υπαρχει εστω και η παραμικρη σοβαροτητα σε ολα αυτα?
 Διαβαστε μονο τις απαντησεις που δωθηκαν απο τον Φιλοζωο Χαλκιδας προς τους ενδιαφερομενους, δειτε το στυλ και το υφος και εξηγηστε μας που δικαιολογηται ολη αυτη η συμπεριφορα. Πως μπορουμε να τους θεωρησουμε σοβαρους και υπευθυνους οταν καθε μερα λενε και αλλη εκδοχη, απαντανε εριστικα και ανεπιτρεπτα προσβλητικα? Οταν λενε οτι εδω ειναι Χαλκιδα και εκεινοι αποφασιζουν? Οταν λενε πως ξερουν τι θα γινοταν στην Χαλκιδικη αλλα δεν γνωριζουν οτι στον χωρο που θελουν να την επιστρεψουν πριν 10 ημερες σκοτωθηκε το παιδι της σκυλιτσας το οποιο επισης θα εμπαινε για στειρωση στο κυνοκομειο. Οταν δεν μπορουν να αντιμετωπισουν ανθρωπους με την στοιχειωδη ευγενεια που επιβαλουν οι καλοι τροποι, πως μπορουμε να ειμαστε σιγουροι για το πως αντιμετωπιζουν τα ζωακια?


Το οτι προσπαθουσαν να την πιασουν καιρο ειναι φυσικα αναληθες, αν χρησιμοποιουσαν ηρεμιστικα
πως και δεν καταφεραν να την πιασουν 4 ολοκληρα χρονια ? Εμεις δηλαδη πως τα καταφεραμε και χωρις την βοηθεια αυτων?
Η κυρια που την επιασε, εθεσε εαυτον στην διαθεση μας για να διαψευσει επισημα ολα οσα λεγονται για χρηση αναισθητικων βελων και ολα αυτα τα τρελα.


Θα σας παρακαλουσαμε ολα τα παραπανω να προσθεθουν στο δημοσιευμενο
αρθρο σας για την Καραμελα ως η θεση μας και η απαντηση μας! Δεν δυσφημισαμε κανενα, δεν χρειαζοταν αλλωστε. Μονο με τις απαντησεις τους και το υφος και το περιεχομενο τους καθως και τις αντιφασεις τους, το καταφεραν μονοι τους
Προτεινουμε να παρετε το σκυλι υπο την προστασια σας, να μεταφερθει σε πανσιον με δικα μας εξοδα και να ξεκινησει νεος κυκλος προσπαθειας υιοθεσιας της απο ανεξαρτητο ατομο, το οποιο θα ελεγχεται σε μηνιαια τουλαχιστον βαση απο το οποιο επισης ανεξαρτητο Φιλοζωικο Σωματειο θα ηθελε να δεσμευτει να το κανει.
Η Καραμελα μας χρειαζεται, χρειαζεται εναν ανθρωπο να την φροντιζει και να την αγαπαει οπως της αξιζει.

Φιλικα
οι εθελοντες του κυνοκομειο Χαλκιδας
http://straysdokos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου